четверг, 30 января 2014 г.

Цікаво знати: конструктори Лего

Назва конструктора Lego походить від словосполучення на датському «leg godt», що в перекладі означає - граємо з задоволенням. Перші конструктори Лего були зроблені з дерева, але після пожежі на фабриці в 1960 році, було прийнято рішення припинити випуск дерев'яних іграшок Лего.
На фабриках з виробництва Лего працює 8000 чоловік, половина співробітників працюють на фабриках, розташованих в Данії, решта - в США, Швейцарії, Південної Кореї і Бразилії. Конструктори Lego можна купити в магазинах 130 країн. Конструкторами Лего грає більше 300 мільйонів дітей.  Кожну секунду продається 7 конструкторів Лего.
З Лего була побудована залізниця загально довжиною 545 метрів, по ній курсував потяг з трьома локомотивами. Ця конструкція була внесена до Книги рекордів Гіннеса, як найбільша. За 50 років випущено 4000000000 мініфігурок Лего. Зараз випускається більше 600 різних конструкторів Лего. Всього існує 1600 різних елементів Лего.
При створенні даного повідомлення було використано дане посилання: http://vynahidnyk.org/tse-tsikavo/cikavi-fakty-pro-konstruktor-lego.html. Матеріали повідомлення розмістив Гулаков Р.С., лаборант секції розвивального навчання.


Комментариев нет :

Отправить комментарий