вторник, 17 июня 2014 г.

Звіт про проведення науково-методичного семінару «Шляхи формування читацької самостійності молодших школярів» для керівників Р(М)МО вчителів 1-х класів та керівників Р(М)МО шкільних бібліотекарів, присвяченого дитячим книгам-ювілярам 2014 року

Семінар було проведено 05 червня 2014 року на базі Харківської обласної бібліотеки для дітей.
У роботі семінару прийняло участь 67 осіб – керівники Р(М)МО вчителів 1-х класів, керівники Р(М)МО шкільних бібліотекарів, співробітники Харківської обласної бібліотеки для дітей.
Серед запрошених учасників семінару – представники багатьох районів м. Харкова та Харківської області: Дзержинського, Жовтневого, Київського, Комінтернівського, Ленінського, Московського, Орджонікідзевського, Червонозаводського, Балаклійського, Близнюківського, Богодухівського, Валківського, Дворічанського, Дергачівського, Зміївського, Золочівського, Ізюмського, Кегичівського, Коломацького, Красноградського, Куп’янського, Лозівського, Нововодолазького, Первомайського, Чугуївського та міст оласного підпорядкування.
На початку семінару для його учасників було проведено цікаву та змістовну екскурсію «Харківська обласна бібліотека для дітей: історія, фонди, діяльність». Екскурсію проводила Лупіцька Валентина Михайлівна, завідувач сектору інновацій і прогнозування Харківської обласної бібліотеки для дітей. Під час екскурсії вчителі й бібліотекарі познайомилися з різними можливими варіантами оформлення книжкових виставок для молодших школярів, побачили унікальні й цікаві дитячі книжки, дізналися про історію Харківської обласної бібліотеки для дітей, її просвітницьку діяльність.
Співробітники бібліотеки розповіли про власні наукові дослідження в галузі дитячого читання.
Дуже актуальною виявилася інформація Лупіцької В.М. про промоції читання в сучасному світі. Розповідь Валентини Михайлівни супроводжувалася використанням електронної презентації. Також завідувач сектору інновацій і прогнозування детально познайомила учасників семінару з правилами оформлення книжкових виставок для учнів 1-4 класів й акцентувала увагу колег, що правильно оформлена книжкова виставка є важливою умовою та засобом формування в дітей інтересу до книжки й читання.
Співробітники бібліотеки розповіли вчителям і бібліотекарям про електронні ресурси бібліотеки, надали інформацію про інші електронні бібліотеки, якими можуть користуватися учні та вчителі початкових класів, шкільні бібліотекарі.
Старший викладач секції методики викладання мов і літератури КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук, Казачінер О.С. підготувала цікаву доповідь про історію створення трилогії про пригоди Незнайка та його друзів, розробила літературну вікторину за змістом казкових повістей про Незнайка.
Учасники семінару отримали всі електронні презентації на власні електронні ресурси.
Учасниками семінару було запропоновано зробити такий семінар постійно діючим.
Детальніше з фотографіями семінару ви зможете преглянути тут:




      




 
  




Комментариев нет :

Отправить комментарий