понедельник, 24 февраля 2014 г.

МОН: Усі посібники для дошкільнят мають бути якісні за змістом та друком 14 лютого

13 лютого 2014 року відбувся круглий стіл з питань навчально-методичного забезпечення Базового компонента дошкільної  освіти. Участь у засіданні взяли науковці, члени науково-методичної комісії з дошкільної педагогіки і психології НМР з питань освіти МОН України, представники видавництв та Державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти».
 
Ольга Долинна, завідувач сектора науково-методичного забезпечення змісту дошкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти проаналізувала стан навчально-методичного забезпечення Базового компонента  дошкільної  освіти.
Які навчально-методичні посібники користуються попитом у батьків та практиків – працівників дошкільних навчальних закладів? Що планується до видання у 2014 році? Які  вимоги  до оформлення рукописів? Саме про це говорили  учасники  засідання.    
Заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти - начальник відділу МОН Тамара Панасюк  наголосила на тому, що  навіть  дітей  старшого дошкільного віку не  варто перевантажувати надмірними завданнями. «Багато зошитів з друкованою основою  для навчання дітей письму, а  необхідні  зошити  з ігровими завданнями,  що сприяють розвитку дрібної моторики пальців і кистей рук, зорового сприйняття, уваги, охайності, вміння діяти за правилами тощо».
На завершення Тамара Панасюк  подякувала  всім  учасникам  засідання за   відповідальне ставлення до вирішення питань навчально-методичного забезпечення  Базового компонента  дошкільної  освіти та закликала  до більш ретельного підходу щодо відбору рукописів, які  готуються до  друку: «Всі посібники  для дошкільнят мають бути якісні  за змістом  та  друком  і відповідати віковим особливостям дитини».
Для створення даного повідомлення використані матеріали сайту Міністерства освіти і науки України: http://www.mon.gov.ua/ua/news/28743-mon-usi-posibniki-dlya-doshkilnyat-mayut-buti-yakisni-za-zmistom-ta-drukom

Комментариев нет :

Отправить комментарий