понедельник, 7 декабря 2015 г.

Основні шляхи вирішення конфліктів між батьками та дітьми

Навчиться правильно діяти під час сварки


1. Визначте проблему.
2. Чітко і спокійно обговоріть її з домочадцями, звертаючи увагу на свій тон і слова, які ви обираєте, щоб висловити свої почуття.
3. Обговоріть виявлену проблему.
4. Якщо дискусія розжарюється і починає переростати у сварку, зробіть перерву, щоб всі могли охолонути і повернутися до спокійного обговорення.
5. Придумайте шляхи вирішення проблеми і колективно їх узгодьте.
6. Застосуйте ваше рішення на практиці. Ви повинні діяти у відповідності з рішенням, для того щоб конфлікт був дійсно вичерпано.

Список використаних джерел:
1. Акопян Л. Співробітництво, партнерство, довіра. Сучасний погляд на взаємодію педагогів і батьків / Л. Акопян,  Л. Погорєлова // Дошкільне виховання. – 2013. – № 1. –  С. 26–29.
2. Коберник, О. М. Співпраця вчителя з батьками: навчально-методичний  посібник /                 О. М. Коберник, Л. К. Мотрич. – К. : Науковий світ, 2002. – 134 с.
3. Кондор О. Й. Шляхи підвищення ефективності спільної роботи дошкільного закладу і сім’ї в процесі виховання дошкільника / Ольга Йосипівна Кондор: методичний посібник / Навчально-виховний комплекс №12. – Свалява, 2014. – 75 с.
4. Поради психолога: як уникнути конфлікту між батьками і дітьми [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://mira-moon.ru/page/poradi-psihologa-jak-uniknuti-konfliktu-mizh-batkami-i-ditmi – Назва з екрану.
5. У співпраці – результат. Робота вихователя з батьками в ДНЗ / В. М. Новікова. – Х.: Вид-во «Ранок», 2011. – 140 с. – (Дошкільна освіта)
6. Як вирішувати конфлікти між батьками та дітьми [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://chobd.ck.ua/index.php/storinka-psikhologa/batki-povinni-znati/2529-yak-virishuvati-konflikti-mizh-batkami-ta-ditmi –Назва з екрану.

Комментариев нет :

Отправить комментарий