пятница, 3 июня 2016 г.

Нові посібники з питань медіосвіти: корисна інформація для шкільних бібліотекарів і вчителів



1. Електронну версію посібника (у PDF) 
Чернявський С. Як створити сучасну шкільну газету: Навчальний модуль. – Київ: Академія української преси, Центр вільної преси, 2014. – 75 с.
можна знайти на сайті Академії Української Преси за посиланням http://www.aup.com.ua/book039/

2. Електронну версію посібника (у PDF) 
Медіаосвіта та медіаграмотність: підручник для студентів педагогічних коледжів / Ред.-упор. В. Ф. Іванов, О. В. Волошенюк; За науковою редакцією В. В. Різуна. — Київ: Центр Вільної Преси, 2014. — 431 с.
можна знайти на сайті Академії Української Преси за посиланням  http://www.aup.com.ua/book034/

3. Дізнатися про особливості  навчальної програми «Вступ до новинної грамотності: Навчальна програма з інтегрованого мистецтва слова і журналістики для учнів середньої школи»
можна на сайті Академії Української Преси за посиланням  http://www.aup.com.ua/books/hf/

4. Читати онлайн версію навчального посібника
«Преса попереду! Гід для вчителя зі створення учнівських газет» 
можна на сайті Академії Української Преси за посиланням http://www.aup.com.ua/books/pa/

Анотація посібника
Press Ahead! (укр. – Преса попереду!) – це одночасно засіб навчання і гід із планування створення шкільної газети.
Як засіб навчання, він забезпечує бекграунд за різними ділянками і елементами газети. Він включає в себе навчальний посібник, який зобов’язує учнів виходити за межі короткого огляду газетних компонентів, і аналізувати структуру, мову і з’єднання різних частин газети.
Press Ahead! також являє собою гід із планування для учнів, які хочуть виробляти свою власну газету. Надані форми допомагають учням збирати інформацію та впорядковувати свої думки. Інші форми деталізують кроки виробництва газети і допомагають розподіляти завдання між персоналом газети.
Press Ahead! також дає можливість учням досліджувати і обговорювати питання, пов’язані з етикою та відповідальність. Одна з секцій цього гіда включає інформаційний бекграунд і навчальні заходи за такими темами, як свобода преси, таблоїдна журналістика і онлайн журналістика.

5. Електронну версію посібника (у PDF) 
Медіаграмотність: Підручник для вчителя / Сінді Шейбе, Фейз Рогоу/ Перекл. з англ. С. Дьома; за загал. ред. В. Ф. Іванова, О. В. Волошенюк. — К. : Центр вільної преси, Акаде- мія української преси, 2014. — 319 с.
можна знайти на сайті Академії Української Преси за посиланням 

Анотація посібника
Підручник для вчителя «Медіаграмотність» сучасних американських медіапедагогів Сінді Шейбе і Фейз Рогоу являє собою сформований протягом останніх трьох з половиною десятиліть в США освітній підхід до викладення медіаграмотності. Цей підхід спирається на базові принципи медіаосвіти, зафіксовані в «Ключових принципах освіти з медіаграмотності» в США (NAMLE, 2007): дослідження, грамотність та інтегрованість. За допомогою цієї книжки українські медіапедагоги зможуть навчитися інтегрувати медіаграмотність у різноманітні освітні практики, знайдуть багато ідей щодо заходів і чимало прикладів повних модельних занять.

Комментариев нет :

Отправить комментарий